Get Adobe Flash player

Segítőszolgálat
Zöldsarok

Tehetségpont

Iskolagyümölcs

Pályázatok

Kerékpárosbarát munkahely

Ökoiskola


Hogy legyen rá energiád!

Helyben hagyjuk!

Zene mindenkinek!

Határtalanul

Látogatottságunk

Online látogatóink

Oldalainkat 12 vendég böngészi

GyermekkórusA Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában 40 éve működnek ének-zene tagozatos osztályok, melyeknek elsődleges célja Kodály koncepciója szerint zenei alapműveltséggel rendelkező, zenét szerető fiatalok nevelése. A kóruséneklés a teljes értékű és olykor életre szóló zenei élmény mellett a közösséghez való alkalmazkodást, a másokért érzett felelősséget, a kemény, de eredményes munka örömét is megtanítja a gyerekeknek. A zenei osztályok tanulóiból alakult 40 éve a Kodály Zoltán Gyermekkórus. Hosszú időn át Rohonczi Andrea tanárnő vezetésével aratta az együttes sikereit belföldön és külföldön egyaránt.

1989-ben Juhászné Zsákai Katalin került az együttes élére. Vezetése alatt az Éneklő Ifjúság Minősítő Hangversenyeken rendszeresen elnyerték az "Év Kórusa" kitüntető címet.. Fellépnek a város kórushangversenyein, egyéb városi rendezvényeken, ünnepségeken.Juhászné Zsákai Katalin

Számos alkalommal működtek közre a Szolnoki Filharmónikus Zenekar oratórikus koncertjein. Többször énekelték Kodály: Psalmus Hungaricus című művének gyermekkari szólamát. 2000-ben alkalmuk nyílt Selmeczi György: Tisza oratóriumának, és Orbán György: Te Deum c. művének ősbemutatóján közreműködni.

A finnországi testvérvárosunk, Riihimaki zenei általános iskolájával, az Eteleinen Kouluval 1989 óta folyamatosan ápolják a kapcsolatot. Öt alkalommal koncerteztek Finnországban,1997-ben Lengyelországban, Lublinban, 2002-ben pedig Bajorországban képviselték városunkat.

Nemzetközi versenyeken is gyakran szerepelnek: voltak Várnában, három alkalommal a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen a Pesti Vigadóban, és kétszer a debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen. Legjobb eredményük Debrecenben IV. helyezés és a Művészeti Tanács különdíja, Budapesten két Musica Mundi Ezüst és két Arany Diploma. 2001-ben és 2003-ban 2005-ben és 2008-ban nagy sikerrel vettek részt a komlói Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon, 2002-ben Székesfehérváron az Alba Regia Gyermekkari Találkozón, és a kecskeméti Kodály Zoltán Iskola jubileumi Kodály Emlékhangversenyén.  A Grazban 2008-ban megrendezésre került World Choir Games elnevezésű kórusolimpián két kategóriában ezüstérmet nyertek. 2006-ban és 2008-ban a nyíregyházi Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon Arany diplomát kaptak. Komló 2010-ben a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon elnyerték a fesztivál Nagydíját, a Polifónikus kategória I. díját és egy különdíjat  kortárs mű bemutatásáért. A Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen  2011. április 1-én  folklór kategóriában Arany I. Diplomát kaptak.

Facebook