Get Adobe Flash player

A diákönkormányzat feladatai és céljai:

A diákönkormányzat tevékenysége a tanulókat érintő valamennyi kérdésre kiterjed. A diákönkormányzat feladatai közé tartozik a tanulói jogok képviselete, az iskolai ünnepségek és megemlékezések szervezésében való részvétel, szabadidő tartalmas eltöltése. A diákévek tartalmassá, emlékezetessé tételéhez, a jogok gyakorlásával segít felkészülni az állampolgári szerepre. A diákönkormányzat tagjai részt vesznek az iskola kulturális programjainak szervezésében, a hagyományápolásban, hagyományépítésben. Az iskolai diákönkormányzat munkáját a diáktanács irányítja, munkáját az igazgató által megbízott pedagógus segíti. A diákönkormányzat munkájának, rendezvényeinek segítése minden pedagógus, osztályfőnök fontos feladata. A diákönkormányzat iskolagyűlést tart havi rendszerességgel.

A gyűlések időpontja: minden „B” hét kedd A DÖK programját a következő szempontok szerint alakítja: - az iskolai munkaterv elvárásai - az ÖKO iskolává válás feladatai -a diákok által választott programok A megvalósításban az osztályok a fő közreműködők,hiszen a megvalósítás az ő vállalásuk alapján történik.


A 2018-2019. tanév megválasztott DÖK képviselői

Osztály

DÖK képviselők

4.a

Ábrahám Lara          -      Olajos Csenge

4.b

Bana Zoé                   -    Szegedi Hanna 

4.c

Kozma Kíra               -     Balázs Márk

5.a

Berczi Ábel               -     Németh Nilla

5.b

Porcsin Lilla              -     Eszes Fanni

5.c

Mádi Orsolya           -      Hábel Zalán

6.a

Nagy Kornél             -      Kulin Emma

6.b

Orosz Dorina           -      Bozsó Csilla

7.a

Szabó Nikolett           -    Vona Viktória

7.b

Juhász Ferenc          -     Szathmári Máté 

8.a

Kurucz Kinga            -     Bukta Lilla

8.b

Zsíros Bíborka          -     Bagi Bernadett

Elnök: Zsíros Bíborka 8. b

Elnökhelyettes: Bagi Bernadett 8. b

A DÖK éves programja ide kattintva érhető el.


Diákönkormányzat eseményei – szeptember

Szeptember 4-én, az osztályok megválasztott DÖK képviselői megtartották első alakuló ülésüket és megválasztották a DÖK elnököt és a helyettesét. Elnök: Zsíros Bíborka, helyettese: Bagi Bernadett 8.b osztályosok.

Szeptember 6-án, a városi DÖK Tankerületi ülésén vett részt Zsíros Bíborka ahol a tankerület összes iskolájának DÖK elnökei, megválasztották képviselőjüket, akit a Tankerületi Tanácsba delegáltak.

Szeptember 14-én eredményesen, rekord mennyiségű papír gyűjtésével, lezajlott a papírgyűjtés. Pakolásban segített a 8.a osztály.

Szeptember 17-én, Zsíros Bíborka és Bagi Bernadett, mint a DÖK elnöke és helyettese a Szolnoki Gyerektanács ülésén képviselték iskolánkat.

Szeptember 21-én, az autómentes napon az ÖKO - teammel közösen, kerékpározással hívtuk fel a figyelmet a környezetbarát közlekedési eszközök használatára. Szervező pedagógus Kovács Andrásné volt.

Szeptember 24-én, a DÖK képviselői csapatépítő tréningen vettek részt a Kumánia Gyógy- és Termálfürdőben. Ezen a napon megbeszéltük az éves munkatervet és az osztályok megegyeztek a feladatok vállalásában.

Szeptember 26-án, Zsíros Bíborka és Bagi Bernadett, mint a DÖK elnöke és helyettese a JNSZ megyei DÖK alakuló ülésén vettek részt.

Facebook